Home / Couperose Verwijderen

Couperose Verwijderen

Couperose zijn dunne, verwijde bloedvaatjes (haarvaatjes) in de lederhuid van wangen, neus of voorhoofd, die op smalle, rode draadjes lijken.

Bloedvaatjes regelen de temperatuurwisselingen in het lichaam. Als we het warm hebben, verwijden ze en kan warmte naar buiten. Samen met transpiratievocht koelt het de huid op deze manier af. Hebben we het koud dan vernauwen de bloedvaatjes zich en houden ze warmte vast. Als dit mechanisme verstoord raakt, verzwakt en verslapt het bindweefsel. Hierdoor ontstaat couperose. Hoe ouder je wordt, hoe meer de elasticiteit van het bindweefsel en de huidvaatjes afneemt. De huidvaatjes zetten uit en ze komen steeds moeilijker terug in de oorspronkelijke vorm, totdat ze verwijd blijven. Dit wordt zichtbaar als couperose.

Couperose is meestal erfelijk, maar het kan ook verergeren door zonbeschadigingen. De schadelijke zonnestralen breken bindweefsel af, waardoor de adertjes verslappen. Andere oorzaken van couperose kunnen zijn te gekruid eten, hevige inspanningen, stress, roken, alcohol of het gebruik van een huidverzorgingsproduct dat niet bij uw huid past zijn.

Resultaat

De behandeling met de lichttherapie geeft al veel resultaat met slechts 1 behandeling. Een vereiste is wel dat U niet door de zon “gekleurde” huidtint heeft. Daardoor is deze behandeling in het najaar/winter het beste te ondergaan.

Voor                                                                        Na

CouperoseVoor1CouperoseNa1

CouperoseVoor2CouperoseNa2

 

Top