Home / Definitieve Ontharing

Definitieve Ontharing

Overbeharing brengt vaak niet alleen praktische, maar ook emotionele problemen met zich mee

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing:

 1. erfelijke aanleg
 2. storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de pubertijd, na een zwangerschap of in de overgang
 3. het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt, b.v. het gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen (mannelijk geslachtshormoon) verhogen
 4. bepaalde ziektebeelden

Plaatsen

Overbeharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen. In het gezicht: op de bovenlip, neus, kaaklijn en hals. Op het lichaam: bikinilijn, benen, borsten, rug, schouders, buik en billen.

 PLS3 HAARVERWIJDERING

PLS3 is een op licht gebaseerd haarverwijderingssysteem. Het combineert alle voordelen (maar niet de nadelen) van een laser. Deze methode verwijdert het haar veilig en effectief zonder de huid te beschadigen  en is geschikt voor alle huidtypes. Hele witte en hele grijze haren kunnen met de naaldmethode (blend) worden weggehaald. Welke behandeling voor u het beste is daar kan Pascalle Smeets u in adviseren. Vaak bied een combinatie het beste resultaat.

Vergoeding door Zorgverzekeraar

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Ik volg regelmatig bijscholing van de ANBOS om die certificering te behouden zodat u het kan declareren en vergoedt krijgt. Nu ook SKIN-geregistreerd.

 • Hoe werkt het?
  Het principe van haarverwijdering is dat het pigment in het haar het licht van het apparaat opneemt. Daardoor wordt het licht omgezet in warmte. Hierdoor worden de kiemcellen die wat een haar doen maken 70C. Zo worden deze haren dan op een veilige manier vernietigd.
 • Hoeveel behandelingen zijn nodig?
  Dit is afhankelijk van de dichtheid en plaats van de haargroei. Meestal zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig. Alleen het haar dat zich in de groeifase bevindt (ca 15 – 30%) kan tijdens de behandeling worden verwijderd. Het overige haar bevindt zich in de overgangs- of rustfase en komt bij een volgende behandeling aan bod als het zich in de groeifase bevindt.
 • Hoe lang duurt de behandeling en is het pijnlijk?
  Er wordt steeds een gebied van 10×20 mm behandeld. De pulsen volgen om de 2 a 3 seconden. Soms kan daarom in minder dan 30 seconden overtollig gezichtshaar worden verwijderd. De meeste mensen ervaren slechts een licht tintelend gevoel, het is dus slechts een klein ongemak.
 • Voorzorgsmaatregelen
  Voor en tussen de behandelingen mag u niet epileren of harsen (haartjes eruit trekken). Scheren of knippen is wel toegestaan. Stel uw huid voor de behandeling niet bloot aan de zon of zonnebank.

ELEKTRISCHE EPILATIE

Elektrische epilatie is een prima methode om vervelende en ontsierende haren in het gezicht definitief te verwijderen. Bij elektrische epilatie wordt gebruik gemaakt van een dun steriel wegwerpnaaldje dat langs de haar tot in de wortel wordt geschoven waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Als het haartje in de groeifase zit en er een warmteontwikkeling en loogvorming plaats vindt wordt de toevoer van de voedingstoffen naar het haarzakje gestopt. Hierdoor kan dan na een paar keer geen nieuw haartje meer uit de follikel groeien. Doordat ieder haartje afzonderlijk behandeld wordt varieert de behandelperiode van enkele maanden tot soms 1 a 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat overbeharing aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. Ik pas deze methode alleen nog toe, als het met de PLS3 niet te behandelen is. Dit zijn de witte/grijze en dikkere haren.

TOT SLOT

Tot slot wil ik graag nog een en ander vertellen over het definitief ontharen met enig ander ontharingssysteem, wat voor u als klant heel erg belangrijk is te weten.

Ik werk momenteel ruim 23 jaar met ontharen op basis van lichttherapie. In mijn branche hoor ik regelmatig in de “wandelgangen” negatieve verhalen over veel apparatuur waarmee gewerkt wordt. Ze beloven allemaal hetzelfde, namelijk dat de haren definitief weg blijven, echter in de praktijk valt het vaak tegen. Collega’s bieden vaak bepaalde acties aan, waar je voor een aantrekkelijke prijs terecht kunt, maar waar de resultaten uiteindelijk teleurstellend zijn. Bv. dat je veel vaker terug moet waardoor de prijs nog aanzienlijk is of nog steeds een uiteindelijk ontevreden resultaat.

Onderstaand volgen een aantal belangrijke voorbeelden waarin de PLS3 zicht onderscheidt van andere systemen:

 • De pulslengte van de PLS3 kan gevarieerd worden van 5 tot 160 milliseconden (in geval van ontharen), waardoor optimaal afgestemd kan worden op haar- en huidtype (van licht tot donker);
 • Optimale koeling van de behandelzone via het saffier. De belasting van de huid wordt hiermee tot een minimum beperkt en daardoor is de behandeling beter te ondergaan;
 • Door de kleine oppervlakte van het saffier van de PLS3, wordt meer energie afgegeven in de haarwortel, waardoor een nog beter resultaat wordt bereikt. Indien de oppervlakte groter is (zoals bij veel andere apparatuur), wordt een geringer resultaat bereikt en daardoor kunnen bij andere apparatuur meer behandelingen nodig zijn. Door een onjuiste (te lage) energie-instelling (bij andere apparatuur) wordt vaak een averechts effect bereikt. Haren worden dan beschadigd, waardoor ze lichter en dunner worden en zo uiteindelijk niet meer behandelbaar zijn.
  Ik wil hiermee zeggen dat het voor u als klant heel belangrijk is om te weten waar de apparatuur wel en niet aan voldoet om zo een juiste keuze te kunnen maken, waar u zich laat behandelen.
  Indien u buiten deze informatie nog meer tekst en uitleg wenst, kunt u te allen tijde meer informatie bij mij opvragen.

Ik ben u graag van dienst om zo voor u het uiteindelijk gewenste resultaat te bereiken.

Top